پیروز حناچی روز سه شنبه در مراسم رویداد ناحیه شریف در دانشگاه صنعتی شریف اظهار کرد: ایجاد این شرکتها منافعی برای دانشگاهها و شهر به همراه دارد.
وی ادامه داد: شهرداری طرفدار طرح شکل گیری اکوسیستم برای رشد و فعالیت شرکت ها است و لازم است همه دانشگاه های سطح یک در شهرسازی تهران و آموزش جامعه شهری تاثیرگذاری داشته باشند.
حناچی با بیان این جمله که مردم چند برابر جمعیت جهانی زباله تولید می کنند، افزود: در سال حدود 9 هزار تن زباله و 45 هزار تن زباله ساختمانی تولید میشود. در مقایسه با شهرهای پیشرفته تفکیک زباله نداریم و این موضوع نیازمند راهحل استارتاپی و نخبگانی است.
شهردار تهران ادامه داد : از ابتدا برای بازیافت و تفکیک زباله ها رویکرد غلط و سنتی اعمال شده و حتی سطل های بزرگ موجود در معابر نشان دهنده عدم برنامه ریزی در تفکیک زباله ها بوده است.
شهردار تهران اظهار کرد: شهروندان نیازمند پیام ها و روش های سودمند زندگی هستند که راه حل های استارتاپی را می طلبد.
وی گفت: برای تقویت تغییر وضعیت کشور باید به نوآوری روی آورد و برنامههای کشور با این دو حوزه هماهنگ شود. 50 درصد جمعیت کشور جوان هستند و نیاز به برنامه ریزی دارند. اگر از این جمعیت به خوبی استفاده شود تبدیل به فرصت در غیر این صورت به تهدید تبدیل می شود.
حناچی با اشاره با ناحیه نوآوری شریف گفت: فضای ساخته شده در شهر فصل مشترک سه مولفه تصمیمگیران (مدیران شهری). سرمایه گذاران است که در نهایت موجب سود و منفعت برای شهروندان می شود.
وی ادامه داد: این مجموعه نیازمند حمایت های بیشتری به جز شهرداری. دانشگاه و معاونت علمی ریاست جمهوری را دارد زیرا موجب سوداوری می شود.
** مردم سبک زندگی خود را تغییر دهند
وی با اشاره به پایگاه های دوچرخه سواری در دانشگاه شریف تصریح کرد: سهشنبههای بدون خودرو موضوع قدیمی اما جدی است.
شهردار تهران افزود: وضعیت شهر از نظر مردمی و محیطی مطلوب نیست، 57 هزار نفر در سال گذشته متوفی داشتیم که هزار و 200 نفر آنها به دلیل حوادث و 4 هزار نفر عدم رعایت مسائل ایمنی فوت شده اند ، آلودگی هوا تاثیرات بسزایی بر سلامت مردم دارد.
حناچی ادامه داد: آلودگی هوا و رعایت نکردن شاخصهای سلامتی در شهر باعث ایجاد بسیاری از بیماری ها شده که برای درمان آنها هزینه ای بیش از سه میلیارد دلار مصرف میشود.
شهردار تهران عنوان کرد: با تغییر سبک زندگی کم هزینه و پربازده و توجه به سهشنبههای بدون خودرو، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و توسعه مسیرهای پیاده روی می توان از بسیاری از مشکلات شهری و بیماری ها جلوگیری کرد.
وی تاکید کرد: لازمه این سبک زندگی مشارکت جامعه نخبگانی و تحصیل کردگان و مخاطب این موضوع نیز جمعیت جوان تحصیل کرده است تا در مسیر صحیح پیشرو باشند.
شهردار تهران تصریح کرد: سه موضوع در کشورهای پیشرفته دنیا اعم از کوچک شدن دولت ها، خروج صنعت از شهر به دلیل مشکلات زیست محیطی و توسعه بخش خصوصی با عنوان رنسانس شهری دچار تحول شده است .
وی با اشاره خروج صنعت از شهر گفت: بسیاری از مناطق با خروج کارخانه ها از شهر تهران مثل منطقه 21 یا خروج کارخانه سیمان ری فضاهایی بدون استفاده ایجاد شده که برای توسعه استارتاپی و ایجاد ناحیه نوآوری مناسب است. شهرداری می تواند در خصوص اختصاص این قبیل فضاها به توسعه نوآوری و فناوری کمک کند.
لازم به ذکر است ، در ادامه مراسم سه تفاهم نامه اعم از توافق نامه سه جانبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری. شهرداری منطقه دو و پارک علم و فناوری منعقد شد.
در ادامه تفاهم نامه مشترک پارک علم و فناوری شریف و سازمان فاوای شهرداری تهران و توافقنامه شرکت سرمایه آب. خاک و توسعه دانشگاه شریف به امضا رسید./ ایرنا
|